Варненка: Бях подложена на тормоз в градския транспорт заради грешка на тяхната система за плащане в рейса

04.01.2022 / 15:44 26

Булфото

Община Варна и почти фалиралите й фирми, както обикновено демонстрират липса на представа как функционират реалните пазарни отношения. 

Млада варненка сподели възмущението си от грубо и унизително отношение от страна на контрольор в градския транспорт на Варна. Ето какво разказа за Varna24.bg момичето, станало обект на агресивни нападки:

"Днес ми се случи нещо изключително унизително и обидно. Качих се в автобус по линия № 7 малко след 11.30 часа от Бизнес хотела в посока квартал "Левски". Опитах няколко пъти да закупя билет с кредитна карта през устройството за чекиране, но се оказа, че то не работи. Оказа се, че и второто устройство, където може да се регистрира електронна карта за пътуване, също не работи. Нямах никакви пари в себе си. От Червения площад се качи контрола и аз се зарадвах, че ще ми съдейства, за да си платя с картата и пътувам спокойно като редовен пътник.

Вместо съчувствие и помощ, обаче, получих истерично и грубо отношение. Жената се разкрещя, че сме длъжни да носим пари в себе си и че не било тяхно задължение да решават технически проблеми. Започна да ме дърпа и бута към вратата с крясъци "Слизай Веднага!". Аз съм млада жена, достатъчно интелигентна и отговорна, но в случая нямах какво да направя с ясното съзнание, че проблемът не е в мен, а в системата на "Градски транспорт", която често се бъгва. 

Хората наоколо се застъпиха за мен, едно момче се намеси и така гневната служителка не успя да ме изхвърли като мръсно коте на улицата. 

Това е не само обидно поведение, това е нагло и агресивно отношение на служител, който вместо да реши проблема, създаде такъв при условие, че грешката е тяхна. Надявам се ръководството на фирма ТАСРУД, която има грижа за електронната система на пътуване и контрола над нея, да вземе мерки и обясни на служителите си, че заплатите им ги плащаме ние, хората, които отговорно искат да си платят в брой или с карта, стига да ни предоставят възможност да го направим, вместо да ни блъскат и обиждат", гласи коментара на момичето.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
anton78 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
Прабългарино искам да те намеря и да ти задам няколко  въпроса очи в очи щото много ме дразниш мен и всички останали.
1
7
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60737 | Одобрение: -28458
а ти какво ниво имаш, дай да видим къде ти е силната страна?? 
1
0
Българ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5105 | Одобрение: 1205
Уникален е тоз интегриран градски транспорт, всички устройства са изпочупени масово в автобусите, аман от измислени фирмички само да печелят...
4
3
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27661 | Одобрение: 6651
ПраТъпунгер, всички разбраха какво написах, само ти, тъп гербераст, не разбра. Абе конкурс ли е имало за тъпота? Щото си толкова тъп, че West ти отмъкна първото място. Ей тгова ме убеди, че не сте един и същ тъпанар с няколко профила. Което пък доказва нивото на герб. Тъпанар до тъпанара...
1
7
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60737 | Одобрение: -28458
той до скоро ми твърдеше, че сме били приети в шенген, ти сега си тръгнал някакви сложни неща да му обясняваш УхиленУхиленУхилен 
4
3
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27661 | Одобрение: 6651
Наистина уникално тъп - прост като гербераст, и упорит като комунист. Туй природата голяма шега си е направила...
1
7
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Абе тъпак, нали това ти обяснявам ве! Не могла нито с едното устройство, нито с другото, защото и то не работило. Ти ми кажи ъв уй го дири пред устройството за електронни карти, с кредитна карта??? Явно е интелигентна колкото и ти, аналогови глупаци...!
4
2
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27661 | Одобрение: 6651
Абе West, къде прочете че пътничката е от ГЕРБ? Само тъп гербераст може да отиде да регистрира кредитна карта в устройство за регистриране на електронна карта за пътуване. Щом жената знае какво е устройството, значи знае и за какви карти е. Пра, не знам какво плащаш, ама тоя няма стигане...
0
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60737 | Одобрение: -28458
Нямам против да ме задминавате, ама по платени суми към държавната хазна ;) 
1
6
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
"Оказа се, че и второто устройство, където може да се регистрира електронна карта за пътуване, също не работи. " Това устройство може ли да работи с кредитни карти? 
5
3
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27661 | Одобрение: 6651
E неее, уникален!!! Щом не правиш разлика между кредитна карта и електронна карта за пътуване явно не трябва да ти се обяснявя нищо. ПраТъпунгер, извинявай, тоя те задмина. С право му завиждаш.
1
8
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Изключително прост си 12321!!! Я ми кажи, някой успявал ли е да си валидира кредитната карта?! Сигурно ако е работил е щяла да успее, а? Бахти и тъпанара дето си!!! 
3
1
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92272 | Одобрение: 29977
До "Пра и сие".Та гледам и си мисля: Досрамяло го е да сложи минусче и от третия си профил,гевезето.Ухилен Що бре? Сложи,не се притеснявай.Я виж как веднага се обозначи за кой говоря? Ухилен Да беше си замълчал малко , а то....веднага. Нищо лично , ама някак си е малко срамно  за голям човек да се излага така.Знаех си ,че така ще предизвикам реакция от този ,който визирам!!! Е, усмихнат ден на всички / включително и на "Пра"/
1
0
edin ot VN (преди 1 годинa)
Рейтинг: 175 | Одобрение: 35
Проблема е факт, но той не е на Градски транспорт. Те само возят, машините са собственост на друга фирма, тяхно задължение е да се обадят, че машината не работи и до там, те нямат право да ги пипат. Същото се отнася и за валидаторите. Контролите също нямат нищо общо със Градски транспорт, те са служители на ТАСРУД. Прави са хората да негодуват, но насочват гнева си в грешна посока.
1
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60737 | Одобрение: -28458
А бе Пешо, като децата си, имала карта, ами да си изтегли пари от банкомат, да ги развали, ако трябва и на стотинки... да си беше хванала такси и да му плати с карта УхиленУхиленУхилен
2
4
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92272 | Одобрение: 29977
Чета ви и ви се радвам за правилното отношение  към проблема. Възмущавате се , а някой / 1 човек с три профила/  защитава  тъпанарите от градския транспорт. Не водача е виновен,не проверяващата / щото си е селянка по душа/ , а началниците. Те са виновни ,но пък на тях не им пука ,щото кучетата си лаят , а кервана си върви-ерго-паричките в джоба продължават да се наливат. 
0
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60737 | Одобрение: -28458
 с тоя простия мозък 1000лв връзваш ли ги на месец?
3
2
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27661 | Одобрение: 6651
Цитат - "Оказа се, че и второто устройство, където може да се регистрира електронна карта за пътуване, също не работи" Абе, този West наистина е уникално тъп - определено е гербераст. Даже и ПраТъпанара често му завижда...
4
0
Ando (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2336 | Одобрение: 546
Валидаторите в много автобуси са изпочупени от вандали. Дали шофьорът не вижда това, но му е все тая. Аз имах предплатена карта , не можах да валидирам билет. Защо ще плащам в брой, след като съм предплатила?Казах на шофьора, че от моите билетчета му се плаща заплата, той ме наруга. На слизане му благодарих за безплатното возене.Така им бях набрала.че ако се беше качил контрольор, щеше да съжали, че ме е срещнал.
1
11
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Щом е достатъчно интелигентна и отговорна, би трябвало да носи пари винаги в себе си, както правя аз или да се справи без проблем с регистрацията в тикет Варна. Явно е много интелигентна щом е отишла на второто устройство да си чекира кредитната карта Ухилен
7
1
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
И ако няма интернет на телефона или не знае как - как да го направи бе умник с това он-лайн плащане? Ае да си оправят системите, никой не е длъжен да им търпи простотиите и също и на контролата им! Супер нагло поведение имат! Другия път отиди ти й купи билета!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
2
10
West (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4459 | Одобрение: -4556
Не вярвам тая да казва цялата истина! Що не е казала нищо на шофьора за проблема?? Вместо да чака да дойде нейната спирка и да мине гратис, да беше си направила регистрация в Тикет Варна и воала, купуваш си билет без проблем! Имала е достатъчно време да го стори, но не! 
4
2
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5213 | Одобрение: 568
Тия са си развалили сами машините, за да се качи контрола и да вдига скандали. ДАИ трябва да спира от движение всеки такъв автобус, а на  механика и на шофьора изкарали автобуса от гаража глоби и наказания за немарливо вършене на работата си.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
4
1
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
O да , супер са нагли! Преди време същата ситуация , ноаз си купих билет онлайн и въпреки ,че имах билет, а се застъпих за други пътници, тая патка реши да ми чете конско! Питам я какво иска - нали имам билет? А тогава после машината някакси тръгна - май шофьора нещо направил, обаче но факт за 2 спирки не работеше, май чакат да се съберат пътници и тогава я пускат . Пълен абсурд са. А друга случах имах - машината забива когато е препълнена и хората слагат по-голяма банкнота , за да върне машината монети и така я отпушват. 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
15
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Гражданка да няма един лев в себе си, това е пълен абсурд. Ако отиде в Метро или  Лидл, как ще си отключи количката за продукти, с кредитната карта ли??
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
8
1
666 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20378 | Одобрение: 5673
Ще взема да се повозя малко в тия автобуси...може да ремонтирам някой контрола...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама