Варненци губят търпение: Кога Общинска полиция ще направи нещо срещу вандалите в Морската градина?

23.07.2021 / 13:10 10

снимка: Катя Стефанова/„Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“

Охранява ли се изобщо Морската градина във Варна, някой следи ли за спазването на обществения ред, а също и за чистотата на зелените площи? Тези въпроси задават все по-често варненци, виждайки състоянието на любимия си парк, което се влошава всеки ден.

Пореден пример за проблемите в Морската градина даде варненката Катя Стефанова в групата във Фейсбук „Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“.

Тя публикува снимка на събрани пейки, около които е пълно с боклуци. Ето и коментарът и към кадъра:

„Вчера сутринта видях на полянката до кривото дърво 4 пейки разположени в кръг и около тях бяха разхвърляни опаковки, бутилки, фасове и т.н

Днес сутринта пейките бяха вече пет и същата кочина около тях.

Задавам въпрос към управата на Морската градина, докога ще се толерира тази вандалщина ???

Няма ли да се намеси и Общинска полиция за да контролира реда???“

Както „Петел“ писа преди време, бездействието на общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване", което няма друга дейност, освен поддръжката на Приморски парк, накара сърфистът Кристиян Ивковски варненския художник Захари Захариев с доброволен труд да изкарат всички пейките от храстите в Морската градина на Варна и да ги върнат на мястото им по алеите. Това стана в началото на юни, но резултат има съвсем за кратко.

Защо няма полицейски екипи, които да следят за спазването на обществения ред в Морската градина е също въпрос, който остава без ясен отговор. През минали години в парка можеха да се видят патрулки, пеши двойки полицаи, а също и униформени на велосипеди. В момента е очевидно, че анархията в парка е пълна, а органите, които трябва да се намесят проявяват пълно безразличие и гледат безучастно случващото се.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18571 | Одобрение: 3561
Те под прозорците на хората перат кючека цяла нощ ,вие морската !?Ангелче
4
0
Мракобес (преди 2 години)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
https://www.youtube.com/watch?v=48rpG8xydKM&list=PLUTxp1OQP45MZ2Ov94pglWaVUGKOLPRDn&t=2877s вижте какви нещастници си имаме в общината, после не се чудете защо е такъв града! Това ако е гл.архитект - пу му кажи!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
4
0
Българ (преди 2 години)
Рейтинг: 5105 | Одобрение: 1205
Заети са да искат лични карти от бездомните хора
4
2
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 68260 | Одобрение: 8705
Време е да я разформироват тази общинска полиция защото нищо не правят и за нищо не стават освен да пишат на шофьорите актове.Всички са новобранци излезли от школата. Има начи за практика, пускат ги на село да ловят апашите или в екип с регулярната полиция.
6
1
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
е какво да направят полицаите. това е плод на възпитание и няма да се промени и глоби и бой все тая
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
3
1
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83700 | Одобрение: -970
"Е*aхти скапаната държава..." си мислеше сутринта леля Марина, докато си хвърляше боклука през терасата на 5-тия етаж, и не можа да уцели контейнера. В същото време, паркирайки колата си, чичо Митко отвори прозореца, и хвърли догарящата цигара на тротоара, като ядосано си мърмореше: "Дей*а и боклуците, цел ден им работим за 600 лева..." На първия етаж Мария обясняваше разпалено на майка си как учителят ѝ се скарал днес, щото си гледала в телефона по време на час. Взел ѝ го, и тя не могла да препише, и сега щяла да има ниска оценка, и можело да не влезе в гимназията, в която искала. Майка ѝ ядосана мислеше как още утре ще отидат с гордия съсобственик на родителските права, демек бащата, в училището за да се разправят с учителя, как така ще взима на детето телефона, че ще му остави и тройка?! Некъв прост учител, който с мижавата си заплатка не може да си позволи такъв телефон, и сигурно от завист е излобял така към скъпоценното им отроче... Сашо от втория етаж пък пиеше с приятели бира в градинката пред блока, псуваше системата, и коментираше как ще ходи на протест в неделя, щото нЕкой нещо трЕбвало най-сетне да направи в тая скапана държава. Стана от пейката засили се, изрита я и я счупи. Ухили се доволно и извика: "О-став-ка! ️Оставка и съд за тия в правителството!" И бавно, залитайки закрачи към къщи, да види какво е сготвила майка му за вечеря.
4
2
петково (преди 2 години)
Рейтинг: 8501 | Одобрение: -2554
Търсете вандалчетата в собствените си семейства. Обикновено тази картинка е резултат от нощни подвизи на тийнейджърчета от "добри семейства." Почти всички кошчета за боклук са изпочупени и деформирани от "каратисти". Мрежата по "Алеята на спорта" е изкорубена и разпокъсана. Има нещо сбъркано в гена на българина. Уж се направи видеосистема, но не се знае функционира ли изобщо. Безхаберие и безстопанственост допринасят за мърлявия вид на иначе красивата ни градина. 
5
9
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Около аквариума, около планетариума, около кривото дърво и около морско казино всяка вечер (дори след полунощ) е пълно с малолетни и непълнолетни, които употребяват алкохол ( и други вещества), след което стават много велики и почват да рушат наред. Сутрин посочените места приличат на депо за отпадъци. Полицията бездейства, а е толкова лесно да се реши проблема - всяка вечер в продължение на един месец да се извършват проверки, да се прибират в районното непълнолетните и да се налагат глоби на родителите, и всичко ще е наред.
4
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Когато полицайчетата не се въртят около нощните клубове ами патрулират Морската градина по установените за това маршрути
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама