Видео с хванат гларус предизвика остри реакции сред варненци

13.06.2022 / 12:37 9

кадър Alex Dimitrov, Фейсбук/Варна 

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

В популярната група „Варна” във Фейсбук се появи видео, на което се вижда мъж, който е хванал гларус с едната си ръка, докато държи дюнер в другата и се храни на пейка. През цялото време птицата се опитва да се измъкне. Авторът на видеото пък разпитва седнаналия на пейката защо стиска гларуса. В отговор път той обяснява, че го храни и не го стиска, а „милва”.

Кадрите предизвикаха  остри спорове сред варненците в групата. Много от тях са възмутени от жестокостта към птицата, но има и такива, за които гларусите са истинска напаст, при това по много причини. Както е известно, морските птици често атакуват хора, които носят дюнери или баници и им ги грабват от ръцете. Ето някои от най-интересните коментари по темата:

„Какъв е тоя бе, не се научиха да не плюскат по улиците, пълно с фасове шлюпки от семки ! Ще ме прощавате но толкова мръсен града не е бил през соца!”

„Защо не го стиснахте вие тоя господин зад врата и да му напъхате храната в устата и му кажете, че го галите и ви е любопитно дали и той ще реагира? Боже, колко изперкал народ броди по улиците и не си знае диагнозата.”

„Не че нещо, ама като ви отнесат дюнера и ви шибнат едно крило, вие също ще го псувате гадния гларус. Популацията им трябва да се намали по принцип. Те самите започват да се ядат, бях видял как един гларус искаше да изяде друг жив гларус. Така че не ги защитавайте толкова.”

„Дано го е "нахранил" както трябва. Трябва да се вземат мерки за по-редовно хранене на гларусите, защото проблема с глада им е голям. Онзи ден взеха от ръката на едно детенце. Доста се уплаши. Ако бях на мястото на таткото, определено щях да го "нахраня" ако можех!”

„Чета коментарите и се изумявам, как повечето подкрепят насилието и човешката простотия ,пред това да бъдат по-различни и добри. Чак изброени точки с какво ни "вредят" тези птици...поемете дълбоко въздух и се наслаждавайте, защото животът е непредсказуем и чайките са Ви най-малкия проблем.”За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Сивия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9481 | Одобрение: 1081
И кърлежите , плъховете , и пучите въшки са са Божии създания  и не трябва да се унищожават , а да се хранят и обгрижват ...!!!Ангелче
Яденето,е полезно за храносмилането !
2
5
MrVain (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1819 | Одобрение: -386
Подчовеците които мляскат дюнерчИта по пейките са по-лоша напаст и от чайките. Ако ще се намаля нечия популация да почнат от тяхната.
5
14
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Мармаладената мастия е най впечатлена от тази новина и ще си вземе гларуса в къщи като домашен любимец, да го храни с банички и да му слага плюсче при всяка изядена баница.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
5
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Хахахах бая трябва да си смел да пипнеш гларус - сигурно няма и 3%, които да могат да го направят. Наистина трябва да се помисли за намаляване на популацията им. Но при наличие на толкова закуски и дюнери на центъра + фонтана - за гларусите и чайките - това е рай. 
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
7
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127963 | Одобрение: 23668
На всички защитници на "красивите гларуси" пожелавам да им се случи отнова, което ми се случи на мен - да си пребоядисват колите, след насиране от гларуси! Боята се беше разтворила! Да не говорим, че тези гадове нямат естествени врагове и нападат всичко - дюнери, гълъби, дребни животни...А за мръсотията около казаните за боклук е излишно да говорим. Влизат вътре, вадят торбите с отпадъци, хвърлят ги наоколо и ги разкъсват. След тях остават сметища и ние сме принудени да минаваме през тях...ТРЯБА да им бъде намалена популацията!!! Това са вредни животни!!!Гняв
6
2
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12595 | Одобрение: -1295
Май се чудите с какви тъпотии да си запълните сайта. Едва ли има смисъл да се публикува всеки БФ пост тука и да се упражняваме на него.
11
6
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Чудна новина. Една от най-важните за деня предполагам. И от съществено значение за българския народ. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
3
2
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 93194 | Одобрение: 30204
Истина са последните думи! Животът е прекалено кратък ,за да сме лоши. Отношението към децата,възрастните  и животните-това са верните критерии за това дали един има сърце или не.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама