Виктор Божинов: В казармата ни казваха: "Ако турците ни нападнат, трябва да ги задържим два часа, докато долетят руснаците"

21.01.2022 / 16:49 6

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: Нова телевизия

Режисьорът Виктор Божинов се върна съм спомените си от казармата. Той разказа с усмивка история, свързана с указания, давани от по-старшите там. "Аз съм служил в Кърджали. Там ни казваха: "Ако турците ни нападнат, трябва да ги задържим два часа, докато долетят руснаците", разказа Божинов в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

За настоящата ситуация между НАТО и Русия, в която е замесена и страната ни, той каза: "България по един или друг начин е направила избор да бъде членка на НАТО и трябва да бъде участник в цялото това нещо. Не мога да си обясня защо Русия иска да нападне Украйна. Тази нашата територия винаги ще бъде обект на периферни интереси на големите сили, защото ние сме някаква гранична част. България винаги е била разменна монета и са я подмятали на коя страна да бъде. Трябва да държим на нашия суверенитет и да държим на големите партньори, които в някакъв момент ще застанат зад нас".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Rakita (преди 2 години)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Защо сайтчето ми скри пак коментара? Нима не знаете ,че преди 89 в България беше пълно с Руски бази.Забравихте,че  БГ беше член на  Варнавският договор(нещо като нато)Забравихте и за инвазиите в Унагария, и Чехия!
докога
2
5
KRISTINCHO (преди 2 години)
Рейтинг: 40888 | Одобрение: -397
Да така беше навремето в казармата. Това за ДВАТА часа, беше задължение на ПОЛКА В ГРУДОВО.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
1
някой (преди 2 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Да, носеха се такива митове, но все пак имаше от какво да се страхуват, а то не беше малко. Хитро казано, че трябва " да държим на големите партньори" , без да посочва кои са те, или кои трябва да бъдат. Едно е ясно, че ако все пак югоизточната ни съседка реши да прави нещо спрямо нашата страна, то едва ли световните "миротворци" ще се намесят, както и европейските им съюзници, или по-скоро подчинени. Нека не забравяме историята, която показва кои са били на наша страна, без да се отричат и техните интереси, но преди всичко човешката страна.
3
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Западът е подчинен на САЩ а газ получава от Русия И те се гънат като червей между нуждата от газ и заповедите на своите господари А НИЕ САМО СИ ПАТИМ ОТ ТОВА
Истината преди всичко
4
2
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 94595 | Одобрение: 30560
И наште убавци ,побързаха да ги нарежат......тъпаци  е имало винаги и ще има. Да ги питаш -защо?
6
2
Либертарианец (преди 2 години)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
Имаше такава приказка, да. Но и не смееха да го сторят. Посираха се от ракетите ни СС-23. И най-много вой те извиваха, да бъдат разкомплектовани и нарязани ракетите ни. 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама