Висшият адвокатски съвет се обяви против кандидатурата на Иван Гешев

18.09.2019 / 17:01 8

Висшият адвокатски съвет се обяви срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. От адвокатския съвет искат от ВСС да прекрати настоящата и да насрочат нова процедура за избор на обвинител №1, съобщава БНТ.

Според Висшия адвокатски съвет Гешев не притежава нужните качества, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност, и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло.

Кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор получи подкрепа както в съдебните среди, така и в политическите. Той категорично беше подкрепен и от настоящия главен прокурор, който вчера заяви, че „Ще дам своя глас в подкрепа на господин Гешев, ще дам този глас и ако се налага, ще гласувам и втори път за господин Гешев. Казано по друг начин, аз считам, че това е добър избор за българската прокуратура“.

Гешев е единственият кандидат за поста, след като и министерството на правосъдието в лицето на министър Данаил Кирилов отказаха да номинират друга личност.

Пълното Обръщение на Висшия адвокатски съвет може да прочетете тук.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
5
милен (преди 10 месеца)
Рейтинг: 11668 | Одобрение: 1578
  Ето тази утрепка, Нексуса, може да е от асасините, но 150-сетте му регистрации в Петела са истински и пише само от 5-6 от тях, а останалите са без коментари и точки, и служат само за поставяне на минуси на по смислените коментари и писане на плюсове на собствените му "интелигентни" драсканици. От един компютър, може да се регистрира в Петела с милиони имена, само да смогва да ги обслужва, достатъчно бързо за мизерните си цели. 
5
3
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 54004 | Одобрение: 20239
Питах Лазар и той отсече: "Баааах, мааааама му":errm:
7
21
Наблюдател (преди 10 месеца)
Рейтинг: 15468 | Одобрение: -552
-" Lexus"-това нов профил ли е? .... " - Пешо   ---- Наивник си ти Пешо, наивник! Намусен Ако не вярваш, питай Лазар от кръчмата, той е прагматик, окумуш мъж.;)Усмивка  Това с профила откровено се казва : -"спяща клетка", използвана е от Асасините.8-) А освен това има и една умна мисъл : - "В любовта и на война всичко е позволено." и т.н. Усмивка 
6
3
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
Я ГРЕБЕНА МУ НЕЩО КЛЮМНА НА ГЕШЕФТАРЯ..ВЕЧЕ СЕ ВИЖДАШЕ НА КРЕСЛОТО НА ЦАЦАТА..АБЕ ЦАЦАТА -РИБА ЛИ Е ИЛИ Е ДЕБЕЛА СВИНЯ..МАЙ НЕ Е РИБА..ТЯ Е ВОЛНА ..А ТОЯ Е ПРОДАЖНА СВИНЯ..А СВИНЯ ЗА СВИНЯ СЕ ЗАСТЪПВА..Изплезване:devil:Ухилен
9
5
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 54004 | Одобрение: 20239
"Lexus"-това нов профил ли е? Почнах вече да се обърквам.....Да не се окаже ,че в същност сме само двама-трима, а останалите да са производни на .....Не знам, но някак неприятно ще бъде ,ако е наистина така....
12
5
qqpipi (преди 10 месеца)
Рейтинг: 992 | Одобрение: 402
Най-накрая някой да му го каже в лицето че не става
3
18
lexus (преди 10 месеца)
Рейтинг: 162 | Одобрение: 42
Хм...Прокуратурата или съда, бъркат ли се в изборите на председателя и членовете на Висшия адвокатски съвет?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама