Зам.-кмет на Варна призна: Смяната на скъсаната отходна тръба в езерото се бави, няма да приключи в срок

30.07.2020 / 13:55 6

снимка "Петел"

Ремонтът на авариралата тръба във Варненското езеро ще се забави и няма да приключи в срока, който беше обявен предварително, съобщи в интервю за Предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът на Община Варна Христо Иванов.

Строителните дейности започнаха в края на месец май и по график трябваше да приключат за 45 дни. Забавянето се дължи на проекта за удълбочаване на плавателния канал, свързващ езерото с морето, който се изпълнява в момента. 

„Старият тръбопровод вече е изваден, а новите тръби са доставени и заварени. Отлети са утежнители, направени са траншеите от южната и от северната страна извън фарватера. Изчакваме „Пристанища инфраструктура” да изпълни удълбочаването на канал 1, за да може да се продължи с изкопаването на траншеята в частта на фарватера”.

Нивото на канала ще бъде прокопано до минус 14 метра, а новият тръбопровод ще бъде на дълбочина 21 метра. Според Христо Иванов няма риск да бъде закачен от преминаващ кораб, както се случи със старата тръба. 

„Докато се извършва ремонтът отпадъчните води на кварталите „Аспарухово” и „Галата” преминават през канално-помпената станция и се пречистват механично. В момента те са заустени и се изливат във Варненското езеро. Ситуацията е както преди 2011 г.”, добави Христо Иванов.  

Новият тръбопровод ще има 8 години гаранция. След приключване на ремонтните дейности Община Варна ще заведе дело за възстановяване на сумата срещу фирмата SFELINOS S.A., изградила предишния тръбопровод. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
гарфилд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 36656 | Одобрение: 14231
Има ли учудени от този развой?Няма.
1
0
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 8231 | Одобрение: 1666
Ахахахаах ,че те са знаели ,че няма да го свършат още като почнаха. За това удълбочаване на канала се говори от преди да почнат ремонта. Ама какво точно им пречи не разбирам. Че сега ще копаят повече излишно ли? А не е ли по-важна тръбата? А това недоразумение, което е зам. кмет по строителството и само прави далавери кога ще го разкарат?
4
0
Пешо от Виница (преди 1 седмица)
Рейтинг: 54340 | Одобрение: 20335
Добре ,че погледнах какво и дали има нещо написано по този проблем. Радвам се на по-горе пишещите! Аз просто няма какво да добавя освен както е казал премиера/ да му се свети дълго името / "Я си е...м пи...та майчиня!"
4
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 35538 | Одобрение: 5328
Как така вчера вожда на тиквите какво каза,а? Най-чистата вода!?А? 
4
0
владо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 12774 | Одобрение: 6739
Никой не се е и надявал. че срока ще бъде спазен. Все пак говорим за община Варна, където сроковете са само имагинерни и никога не се спазват, а почти винаги дори и самите проекти са твърде различни от изпълненото. Примери - бул. Левски, Шишкова градина и много други.Въпрос към кмета: Оглеждате ли се във водното огледало на Шишкова градина? Аз не, защото няма такова.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама