Ексцентричният ремонт за милиони на Шишковата градинка придоби нов още по-безумен вид. Как ще влезе пожарна или линейка, ако стане инцидент в училището?

12.08.2019 / 12:34 16

снимки: Булфото

Нова приумица на проектантите на Шишковата градинка във Варна смая живущите и минувачите.

Тази сутрин са стоварени гигантски бетонните ученически чанти – скулптури, които ще имат функция на антипаркинг елементи в края на новата пешеходна зона във Варна. 

Ремонтът не се нрави на живущите, които са крайно изнервени от мръсотията и прахолякът и от факта, че паркирането в целия район е невъзможно, а месечни абонаменти в платените паркинги също няма.

Все пак инвестицията от 1,6 милиона за 150 метровата улица е повод за забавления за хората, които само минават оттам и не са принудени да се съобразяват с внезапните ексцентрични хрумвания на общинарите във Варна.

Живущите на улица "Михаил Колони" вече няма да имат абсолютно никакъв достъп до домовете си отникъде дори да пренесат нещо или да помогнат на болен роднина например, защото бетонните конструкции блокират тази възможност.

Отрязва се и достъпът до двора на училище "Климент Охридски". 

Какво би станало, ако има спешен инцидент в двора на училището или пожар в сградата?

Влизането на линейка или пожарна е невъзможно.

Защо общината не сложи бариера вместо бетонни конструкции, се питат хората, за които ремонтът на Шишковата е варненския вариант на гафовете с Графа в София.  

Прави впечатление и различния аршин на община Варна, която не успява да спре достъпът на коли до Морската градина с мотива, че имало частни имоти, а в стария градски център това не е проблем и се отрязва достъпът на живущите без никакъв проблем.

Боите и материалите за реализация на инициативата с оцветяването са осигурени от изпълнителя на обществената поръчка "Девня трейд" ООД.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67546 | Одобрение: 34951
Петково, и наркотиците водят до болести, и наркотиците. Кокаина прави така, че да нямаш връзка с реалния свят и да си мислиш, че винаги си прав и си безсмъртен, но истината е, че реалността те праща в гроба в един миг, когато най-много си загубил връзка с реалността. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
8
13
петково (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2185 | Одобрение: 455
Блазе им на живущите там. Най-сетне се отърват от шум на мотори и мирис на долнокачествен "бензин". А дежурните мрънкачи тук да се гръмнат. Много сте се загрижили за пожарните и линейките. Ремонтът се проточи заради археологическите находки в района. Плювните срещу кмета са неуместни, защото той не е проектирал зоната, нито е участвал в одобрението на проекта, а някой "правоспособен" архитект. Искам само да напомня на плювачите тук, че отрицателните емоции водят до лоши болести. Не си го причинявайте сами. 
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.
23
3
Дедо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5647 | Одобрение: 2977
Абе, някак си недовършена ми изглежда тая уличка... ако от едната и страна поставят едно бюстче на Портних, а от другата още едно - например на Бузев( гл. архитект на Варна ) - хората минавайки от там, няма да остават безмълвни, споменаването на най-близките им роднини е гарантирано....пък и пари бол за проектчето- повече от 1.5 милиона народна пара !!!!
11
4
гарфилд (преди 4 месеца)
Рейтинг: 31849 | Одобрение: 12919
Ами...в парламента,Общинския съвет...и на други такива места,Пешо.
20
5
Пешо от Виница (преди 4 месеца)
Рейтинг: 37331 | Одобрение: 15766
Подобни бетонни заграждения стояха пред базата ни в Афганистан. Бяха сложени като възпрепятстващи мерки срещу терористите...Тук, разликата е само в шарките....,но къде ли са терористите?:errm:
29
4
:) (преди 4 месеца)
Рейтинг: 8817 | Одобрение: 4217
Ебаси грозотията! Друго няма какво да кажа и няма смисъл! 
31
4
Снайпер (преди 4 месеца)
Рейтинг: 6451 | Одобрение: 3571
Тоя ремонт е пълна смешка ама ко да правиш проектант с диплома от свободния. Толкова може човека
31
7
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67546 | Одобрение: 34951
целият общински съвет да се събира в Дупката под строй. Пак ще го кажа, че това е ненужен вреден развъдник на корупция и нищо друго. напълно нежна и адски крадлив тумор за града. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
17
5
Пиша на кирилица (преди 4 месеца)
Рейтинг: 506 | Одобрение: 166
Паветата на кръстовището на Михаил Колони с Приморски направо кърти. Набиеш спирачки след наклона и в самото кръстовище изненада няма спиране. А кръстовищата са най-конфликтните за катастрофи: пресичане на траектории и заблеяни пешеходци смяна на светофари. Чакайте ситуации от всякакъв род.
33
7
владо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 10807 | Одобрение: 6177
Е как така ще влизат някакви си линейки и пожарни върху невъзможно скъпите павенца на Герб? Че то при тях хората не са важни. ТрЕбва усвояване да име. Само за последната година: 1.Усвоиха пари от Златната зона, (в която после усвоиха пари и за градинки и велоалеи на мястото на паркоместата от златната зона, за които парите вече бяха изхарчени); 2.Едни стотици милиони се гепиха от Златния, но за сметка на това некачествен и не въведен в експлоатация, булевард; 3. Нагло дадоха на Гергов 43 милиона за дупката (по 15000  за 1кв.м.); 4.Ремонт на въпросната 100 метрова улица за 1,5 милиона, който освен че е поредния усвоителен способ, се влачи повече от 6 месеца и т.н. Въобще равносметката е малоумни решения, некачествено изпълнение и здраво усвояване на пари по нЕкои банкови сметки.  Геноцида върви с пълна сила.
26
6
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67546 | Одобрение: 34951
от другата е затапено с маси на заведения. не го усуквай Мерценари, знаем те че работиш в канцеларията на кмета. поредната безотговорна простотия на общинарчетата некадърници, които твърде лесно стават негодници
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
7
26
Mercenary (преди 4 месеца)
Рейтинг: 43166 | Одобрение: 9661
Някой снима ли от другата страна на улицата ...?
19
5
гарфилд (преди 4 месеца)
Рейтинг: 31849 | Одобрение: 12919
Ами...просто е.Няма да влизат.Така мислят изумените проектанти и строители.И тези,над тях.
37
6
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 67546 | Одобрение: 34951
Портних не знае на кой свят е. Пришълец от София. Руски шоп, който никога не е живял в града. Дай му едни милиарди наготово и му гледай сеира
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама