Флагман.бг: Въоръжена банда с пияни и дрогирани деца троши и бие наред по улиците на Бургас

14.08.2019 / 11:09 14

Автор: Светлозария Кидерова, флагман.бг; снимка БМТ

Изключително опасна банда от петима души – трима, от които непълнолетни, е била арестувана при вчерашната операция на Специализираните сили от ОД на МВР-Бургас до ОУ „Васил Април”. Флагман.бг разполага с информация, според която в действията им е участвало вчера и 14-годишно момиче.

Две от момчетата са на 16 и 17 години, само двама са пълнолетни. Флагман.бг разполага и с имената им, но поради забрана в новото българско законодателство да се упоменават подробности за самоличността на ненавършили пълнолетие, нямаме правото да ви разкажем повече. Бруталната истина е, че петимата вчера са тероризирали хора в централната част на града и жк. „Лазур”.

В момента на задържането им, около 19:30 часа, в района на кръстовището между бул. „Сан Стефано” и „Демокрация”, е установено, че и петимата са употребили алкохол и наркотици. В акцията по задържането им от спецсилите, подкрепление са дали и полицаи от Първо и Пето РУ.

Ето хронологията на вчерашния следобед на разхождащата се безнаказано по улиците на Бургас опасна група:

Около 14 часа петимата са преминавали по улица в ЦГЧ и са чупели стъкла на коли наред. Единият е размахвал пистолет и поради тази причина свидетели на гледката не са посмели да се намесят. До идването на полиция на мястото от петима е нямало и следа. В това време те са продължили да пият и да се дрогират.

Преминали са на територията на жк. „Лазур”. Там, на ул. „Копривщица” са започнали да трошат с камъни прозорци на апартаменти, разположени по първите етажи. Баща и син, в дома на които е паднал камък, докато вечеряли на масата, заедно с цялото си семейство, са излезли на улицата, виждайки ги от далече и смятайки, че това са просто деца. Двамата не са допускали, че ще попаднат в лапите на осверипялата група. Нанесеният побой върху двамата мъже представлявал ужасяваща гледка.

69-годишният баща е бил ожесточено ритан в главата и обезобразен. Кръвопролитието е продължило достатъчно дълго пред погледите на десетки свидетели, но никой не е посмял да се намеси, тъй като единият от бандата е гърмял с пистолета. Той е стрелял в лицето на сина, с което му е нанесъл сериозно нараняване.

След като оставили двете жертви безпомощни на улицата, петимата продължили абсолютно необезпокоявани и размахвайки пистолета през целия жк. „Лазур”, преминавайки през препълнени с майки и деца зони за отдих и пазара на комплекса.

При задържането им се е установило, че единият от тях е криминално проявен и съвсем наскоро е бил арестуван от Пето РУ с цял чувал пистолети и автомати , пригодени за стрелба с газови патрони.

И към момента петимата са в ареста и предстои днес гледане на мерките им за неотклонение.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
5
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15823 | Одобрение: 1018
Още от Древния Рим.  Нане чете "Аз, Клавдий", чеше се по главата и пита Вуте: Абе тука има едни думи, дето много не ги разбирам, какво е туй "оргия"? Вуте: това е кьор софра! А това "куртизанка"? Гювендия, Нане. Абе има и едни патриции тука, дето все пишат за тях, само ядат, пият и еват. А, не са патриции, а партийци!
5
2
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 47981 | Одобрение: 18701
До "Някой": Сигурен бях ,че знаеш добре историята. " Въпросът е до кога?"/ това е твоя мисъл/. Умния задава въпроси ,докато глупака се удивлява..... Усмивка
7
2
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 13461 | Одобрение: 3136
До "Пешо от Виница" : Да, зная с какво са заети и какво правят "органите" , но начина, по който го написах е повече от ясен Усмивка. Прав си за всичко това, и го разбирам много добре, повярвай. А що се отнася до "плебса" , да, зная какво означават думите  "плебеи" и "патриции" , както и кои слоеве на обществото в древния Рим са наричани по този начин. Усмивка Въпреки всичко, благодаря. Въпросът е до кога ще става по този начин, и как би следвало да се променят нещата, за да станат по-добри. Отговорът и на този въпрос зная, и бих искал да го променя с помощта на всички недоволни от това, или поне да участваме в промяната. 
10
0
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Имал пистолет келеша.Уцели го с камък,в кухата кратуна и после действай..
15
1
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 47981 | Одобрение: 18701
До "Някой": Колега, "органите" са заети в това време да охраняват натрупаното богатство на патрициите и нямат време , а и физически възможности да се занимават с проблемите на плебса/ В Древния Рим-това са нисшите слоеве на обществото/.:errm:
14
1
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 13461 | Одобрение: 3136
При това положение всеки нормален гражданин би си задал въпроса, не трябва ли да вземе "превъзпитаването" и "правосъдието" в свои ръце, та поне да няма пострадали мирни граждани и имущество. Докато се чака "поправянето" им от органите, които имат това задължение, ще има още пострадали и вредни последици от действията на "малолетните" и "добре възпитани"  членове на обществото, грижата за които е оставена на произвола и на улицата, разбира се не без "помощта" на определени държавни структури и правилата за въздействие спрямо тях.
21
1
владо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 11593 | Одобрение: 6378
В някой ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ въпросните бандите щяха да отлепят по 20-30год затвор и  след време да излязат задноупотребени, но запазени и превъзпитани. Тук за съжаление това вече не е възможно
6
1
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 47981 | Одобрение: 18701
До "Крис" : Инженере...прав си!Усмивка С удоволствие следя и чета коментарите ти.Усмивка
18
24
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 127996 | Одобрение: -1639
Пешо.....впоследствие.....Виж ги бебчовците като се родят - розовички, хубави и ненагледни.....Само, че после едни получаваме добро възпитание в къщи, а други.....други трябва да попаднат на човек в затвора за да станат хора......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
36
3
Лудогорка (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1343 | Одобрение: 488
ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!!!!!!!!!!!!!ТЕРОРА В КОЙТО ЖИВЕЕМ ОТ НАРКОМАНИ, ЦИГАНИ, КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ НЕ Е ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ, КОЯТО ОЧАКВАХМЕ. ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ ОЧИСТИ ОТ ТАЗИ ПАПЛАЧ!!!!!!!!!!!!
37
25
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 127996 | Одобрение: -1639
Ееееех, ако имаше ТВУта......?? Ама няма.....има ДеМокрация.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
27
1
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 47981 | Одобрение: 18701
Колко малки, а колко "страшни"...? Само се питам: Дебила така се ражда или се създава впоследствие?Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама