Костадинов за полицаите: Престъпниците опитаха да пребият наш член! Ще изгоня "Лидъл" от България

03.08.2022 / 09:09 22

Кадър БТВ

Костадин Костадинов нарече "престъпници" полицаите, които вчера се озоваха на повикване в магазин "Лидъл" във Варна, където привърженици на "Възраждане", водени лично от Костадинов, демонстративно влязоха без маски.

Ето какво пише той:

След вчерашния протест срещу ограничителните мерки пред германския магазин "Лидъл" стоях почти до 22 ч. пред Трето РПУ във Варна, където беше арестуван един наш член. Пуснаха го, разбира се, и сега той ще съди престъпниците, които вчера пред очите ни се опитаха да го пребият, и когато той не им се даде, те му сложиха белезници. В този ред на мисли се замислям, че много често разликата между престъпниците и голяма част от полицаите е само в това, че едните носят униформа, а другите не. Но както и да е.

На друго искам обаче да наблегна. Наближават избори. Не след 4 години, а само след 59 дни. На тези избори ние българите имаме историческия шанс веднъж завинаги да приключим не само с безумните античовешки мерки на здравните и полицейските власти. На тези избори имаме шанс веднъж завинаги да приключим с целия престъпен политически "елит". Веднага щом Възраждане спечели изборите, ще се случат следните неща:

1. Всякакви видове ограничителни мерки отиват в историята, а срещу хората, които ги прокарваха, ще има пуснати стотици сигнали в прокуратурата, за да бъдат съдени и осъдени. Сигналите ще бъдат на база на документи от съответните институции, които ние ще направим публични.

2. Ще се погрижим всички видове чужди колониални вериги като "Лидъл", ограбващи и унижаващи българските граждани, да напуснат българския пазар. България не е държава от третия свят - щом не ни уважават и не спазват законите на страната, нямат място тук!

3. Незабавна и пълна нормализация на отношенията с Русия.

4. Премахване на плана за въвеждането на еврото от 1 януари 2024 г. и запазване на българския лев.

5. Създаване на преговорен екип за предоговаряне на членството на България в ЕС.

6. Насрочване на референдум за членството на България в НАТО.

7. Прекратяване на договора за американските бази в България. (б.ред. В България няма "американски бази".)

Мога да продължа списъка още, но няма смисъл, защото важното е друго - няма друга организирана сила в България, освен Възраждане,коато да може да стори всичко това. Времето на протестите почти изтече и те изиграха своята роля! Остана едно финално усилие - на 2 октомври да спечелим държавата! Когато управлението най-накрая отново е в български ръце, и когато българският народ застане зад Възраждане, няма да има сила, която да ни спре - независимо дали вън или вътре в страната.

Специално за чуждите магазини, и най-вече за изнасящата милиарди левове от България "Лидъл" - не пазарувайте в тях! Има предостатъчно малки български магазини, има и хиляди български производители на храни в интернет, подкрепете тях! Нека българските пари остават в България, вместо да хранят немските пенсионери.", пише той.

От екипа за проверка на фактите на БНР обаче опровергаха Костадинов.

Може ли партия, дори управляваща, да прекрати дейността в България на европейска търговска верига, ако тя спазва законите на страната?

Това не изглежда възможно, докато България е членка на Европейския съюз при сегашната договорно-правна рамка. Защото всяка страна членка, включително България трябва да спазва Договора за функционирането на Европейския съюз. А свободното движение на стоки, хора, услуги и капитали е фундаментът на вътрешния пазар на Общността, както е записано и в чл. 26 от Договора. 

Това обясни и адвокат Станислав Костов, който е доцент по право на Европейския съюз и председател на УС на Фондация "Български адвокати за правата на човека".

"Създаването на дъщерни дружества и клонове на вече съществуващи дружества, които са установени в други държави членки, е гарантирано от Договора за функциониране на Европейския съюз. Ако видите член 49, той казва, че всякакви ограничения върху свободата на установяване на граждани на държави членки на територията на други държави членки се забраняват и тази забрана се прилага и по отношение на ограниченията за създаване на търговски представителства, клонове и дъщерни дружества от граждани на всяка държава членка, които се установени на територията на друга държава членка.

Докато Република България е в Европейския съюз, по отношение на нея се прилагат разпоредбите относно вътрешния пазар и всякакви подобни ограничения, които биха се изразявали в изгонване, забрана за изпълняване на дейност на дружества, които са установени в други държави членки, са забранени от Договора за функциониране на Европейския съюз."

За да напусне България Европейския съюз, е необходимо национално съгласие, отбеляза адв. Костов. Той припомни прецедента Великобритания и задействането на член 50 от Договора за Европейския съюз.

"Всяка държава доброволно може да напусне Европейския съюз като подаде уведомление, нотификация до Европейския съвет. В рамките на две години трябва да се сключи договор, ако този срок не бъде продължен, както беше продължен с Обединеното кралство, и ако в рамките на този срок не се сключи договор, който по същество е огледален на договора, с който държавата се присъединява. Като изтекат тези две години членството на държавата в Съюза автоматично се прекратява.

Има формална процедура, която да се спази по силата на Договора за Европейския съюз. Това не става от днес за утре и защото на някого така му харесва. Тук трябва да има формирана национална позиция и от страна на националния парламент".

Евентуално предоговаряне на членството в ЕС, с което България да получи права да налага ограничения за представителство на европейски компании, е опция, чиято реализация е много далеч от реалистичните възможности. Защото досега нито една държава членка не е предоговорила членството си в Европейския съюз. В Общността подобни разговори са водени между Великобритания и Европейската комисия преди референдума в Обединеното кралство за излизане от Съюза през 2016 година.

За всички хипотетични промени, свързани с европейското развитие на България, е необходимо стабилно парламентарно мнозинство. Последните социологически проучвания показват, че нито една партия или коалиция няма да имат самостоятелно такова мнозинство, включително и "Възраждане". А и сред партиите и коалициите, които се очаква да влязат в следващото Народно събрание, няма формация, която да споделя тезите на "Възраждане" по отношение на Европейския съюз.

Твърдението, че политическа партия, спечелила парламентарните избори, може да изгони европейска търговска верига от България, е НЕВЯРНО за периода от време, докато:

България е членка на Европейския съюз; 

България не предоговори членството си в ЕС и не получи такива права; 

Европейски съюз не промени вътрешните си правила, с които да позволи ограничаване на свободното движение на капитали;

Съюзът не се разпадне, което автоматично освобождава България от спазване на поетите ангажименти. 

Тъй като всяко едно от изброените по-горе условия не изглежда реалистично в обозримо бъдеще, то и твърдението е НЕВЯРНО за обозримото бъдеще.

Ако след време някои от посочените по-горе четири обстоятелства се промени, то тогава е възможно българска партия на власт да изгони европейска търговска верига.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128490 | Одобрение: 4715
Безсмислено живеещият Копейкин, ни занимава със себе си щото му е много скучно като безработен. Ама той работа не е похващал никога така  , че чакайте изцепки още.
Всеки да си получи заслуженото !
2
0
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13725 | Одобрение: -1470
Показателно за това дали Костадинов иска да свърши нещо или просто да вдига пушилка е факта, че агресията му е насочена към един магазин. Задайте си въпроса магазина ли е въвел мерките или просто спазва наредба на държавни и общински органи? Ако целта му е промяна на тази наредба, защо не протестира пред РЗИ а протестира пред магазина? Отговора е ясен и идва от само себе си. Целта е панаир, магарии, простотии и електората му да му вика браво.
2
0
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 34904 | Одобрение: 5789
А бе кукуриговци, колко дена смятате да държите тази идиотска новина на заглавната ви страница?!?!?!?!? Крайно време е да разкарате това недоразумение!!!
1
1
Cтамат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
За пет стотинки работа не е свършил Костадинов в живота си, но е врякащ като магаре. Бил е в бесепарската партия, в партията на лоения Каракачанов, в партията на смахнатия Валери Симеонов и дълги години е бил общински съветник във Варна. И никога нищо полезно за никого не е направил. И все чужди пари харчи този лицемерен безделник.
3
3
Ando (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2616 | Одобрение: 646
Как ще ги изтърпим тези идиоти цели два месеца?Ами те едва сега започват.А като се появи и Волен и почне надпреварата с Копейкин да се доказват,  кой е по-голям идиот?
5
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
На този завършен идиот явно му трябва малко повече обяснения, но от другите, не с думи. Тъпанара като е толкова "силен" да направи така, че да отменят маските, а не да се изживява като "независим" от правилата и законите, които не само там не спазва. Глупостта ме вече е пословична, а с действията си вероятно търси нова популярност, докато няма как вече да говори тъпотиите си в парламента. Интересно ще бъде, дали няма да се появи някой друг Марешки, и този път да го "поправи" , но правилно.
6
1
хабиби (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8411 | Одобрение: 1976
@Вин: И на какво са ни научили големите вериги? Как се изнасят капитали в чужбина ли? Кауфланд за 2020 обяви оборот от 1,3млрд.лв, а печалба от смешните 11млн.лв. Нали не вярваш, че печалбата е под 1%??? Същото е с Лидл, които са собственост на Шварц групе, собственици на Кауфланд. Да не говорим за цени и качесгтво на едни и същи стоки в България и ЕС или Англия. Цените са в ПЪТИ по-ниски от България, въпреки курсовите разлики и ставката ДДС. Пример: консерва риба тон в Аглия е 70 пени * 2.3 курс за деня +20% ДДС = 1.93лв., а цената на същата консерва в България последно я гледах на 2,89лв. Сега може да е минала 3лв. за брой.
11
7
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Връщането на маските на закрито показва, че нещата продължават по план. Първо беше в транспорта. Имаше само тиха съпротива. Знаете много добре как се сварява жабата. Нагорещявате бавно и тя не се усеща да изскочи. В нашето общество се случва същото. Бунтарите не приемаме, останалите просто свикват. Маската е символ. На страха, бездушието и безправието. На тоталитарния подход. На прехода към съвременен робски модел. Разбирам защо световният елит ни разглежда като презряни плебеи и подчовеци. Защото ние (част от нас) охотно прегръщаме страха, мързела и вредните навици. Най-големите крепители на робството не са робовладелците, а робите с някакви привилегии. P. S. В България няма американски бази, ама другия път. 😏 Базите са американски. Жалък опит на редактора на Petel. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
6
2
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13725 | Одобрение: -1470
Dodo, въпроса не е дали могат или не могат да спазват мерките. Въпроса е, че такива панаири са им супер изгодни от политическа гледна точка, познавайки си електората с IQ по-малък от номера на обувките им. Точно в предизборна обстановка им дойде дюшеш въвеждането на едни такива мерки. Сигурно са занесли едно агне от благодарност на шефа на РЗИ задето е въвел мерките.
6
6
dodo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11261 | Одобрение: 2051
След като всички могат да спазват противо епидемичните мерки защо от Възраждане да не могат , те богопомазани ли са?
5
3
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 161380 | Одобрение: 31760
Коцето задмина дори и Волен по идиотски популизъм...Лошото е, както казва Ко?Не!, че има доста хора, които му се връзват на дивотиите...Намусен
6
7
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12779 | Одобрение: -5056
ваксинираните антиваксари от възраждане
да ама не
4
3
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 161380 | Одобрение: 31760
...а тя рипа ли, рипа, като я пипнеш.....:silly:Ухилен
10
1
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90690 | Одобрение: 680
Аз такива тоалетни като в Кауфланд не съм виждал. Няма врати, не пипаш дръжки, всичко безконтактно, писоара, сапуна, водата, сешоара. Пипаш само оная си работа.
9
3
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13725 | Одобрение: -1470
Грам не ми е жал за този продажен боклук Копейкин. На него това му е работата и за това му плащат. Да прави тези панаири и да манипулира общественото мнение по различни въпроси опитвайки се да наклони везните в определена посока. Всички знаем каква. Обаче ми е жал за хората, които се връзват на такава евтина и тъпа манипулация!
10
8
Вин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4896 | Одобрение: -664
Добре, че са големите вериги, които научиха пазара на култура на търговията, поддържат сравнително достъпни цени сега, а и по време на пандемията не останаха без стока, плащат реални осигуровки на служителите си, покрай тях свикнахме с чужди продукти, за които не бяхме и чували! Да не говорим, че именно поради СПАЗВАНЕ на законите Лидъл държат на маските, на много от нас не ни е приятно да ни кихат и кашлят в лицата, случайно срещнати непознати!
8
4
Нено (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15162 | Одобрение: 3042
Имитира поведението на Сидеров, но за разлика от Волен този е много по-луд. И закономерно ще приключи като него.
8
5
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Започна сеУхилен До изборите ще има много подобни сценки и дори очаквам ,     някъде да яде  шамарите, съвсем ''случайно'' разбира се. Това   вече сме го виждали от ''Бялата Златка''.
12
14
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
А приберете си лудите в специализираните заведения! Лидъл - въобще не му обръщайте внимание! Браво на вас ,че не сте клекнали на един тъп политик с маймунски мозък!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
10
9
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128490 | Одобрение: 4715
Тъпанар, ние ще изгоним тебе отвсякъде. Покажи си трудовата книжка да се види, че никъде не са те наемали на работа. Щото си прост и некадърен даже и за метач не ставаш.
Всеки да си получи заслуженото !
10
9
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Тоя е крайно време някой да  го погребе някъде ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама