Руското консулство във Варна: Отново разрушиха паметника на мичман Красюк

22.02.2021 / 09:21 33

Снимка: Руско консулство Варна

За вандалски акт съобщават от Руското консулство във Варна. От там обявиха, че за пореден път някой разрушава гроб-паметника на мичман Гаврил Порфирович Красюк в града.

 

Поредният такъв се е случил през нощта на 19 срещу 20 февруари в Морската градина, когат отново е извършен акт на вандализъм, вторият за няколко седмици и петият за последните месеци, в отношението на гроб-паметника на главния старшина Г.П.Красюк. Този път паметната плоча с името му е наполовина унищожена.

"Дълбоко осъждаме това гнусно злодеяние и се надяваме на пълно и безпристрастно разследване на това престъпление. Нека виновните да бъдат наказани.", завяват от руското консулствоСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Kака....дискутираме вандалщината, а не какво търси паметникът в Морската.....Едно време така са решили, там са го сложили и ако паметникът пречи си има законни решения за това....Да вземем мавзолея на Георги Димитров.....Събориха го съвсем законно, а мършата я погребаха в гробищата......Така се прави, а не да трошат и боядисват......На мен и на стотици хиляди варненци не ни пречи, но ако един ден  направят паметник на Борисов, ще се извие дълга опашка да пикаят отгоре му......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Ако морето довлече труп на грузинец или на турчин ще му направим ли паметник в морската редом с ВАЗОВ и ЛЕВСКИ?
1
1
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Вин! На теб май в чутората ти само шумкари върлуват. И що тъй ,бре ,мискинино? В кой век живееш ,бре? Или си на сто години и сал в спомените си живееш? Я се стегни малко! Излез навън и виж,че шумкари отдавна няма . Запри туй юнашко сърце пугливо. Отвори зъркелите гуреливи и живей по новому! Ставате за смях със стари  и изтъркани твърдения. Я попитай клетите си родители  и роднини за шумкарите .....И запри таз келява уста, че то  сал с нея и се храниш . Шумкари кай....,"Вин". Смях  и съжаление за бесовете, с които живее ката ден и нощ! И едни съвет от мен-пий си редовно хапчетата и няма да ти се привиждат шумкари,духове и извънземни!8-)
2
0
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 21868 | Одобрение: 6918
Ми сигурно щеше да има ЕДИН (1) общ паметник, а не 30. Къде ли има общ паметник другаде из БГ-то, а не индивидуални хиляди?... Хм.. мисля, мисля.... Ааааа - Шипка! Ааа и още един - Руската цвърква под Шипка. Там едни 'ора са направили ЕДИН общ паметник на всички загинали - а не по по един за всеки! А в църквата има общи паметници на десетки руски войници! Само да кажа, че Шипка е паметник и на РУСКИТЕ войници, тия мръсни гадове.. На 3ти март , да отидете дружно да съборите тоя паметник, или поне да го надраскате със спрейове, че така грозно стои и не му е там мястото, по вашите логики!!! ;) Тъпи русноля, не го заслужават. Всеки път като се види и напомня на комунизма. Нали то .. руснаци - комунизъм. Едно и също е винаги. Не може да стои там, излага ни, а ни обижда турците. Може да и се смъкнете надоло до руската църква, да я натрошите и нея, ние сме европейска държава, какво е това поклоничество към некви руснаци. И тя няма място там! 
2
5
Вин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1753 | Одобрение: 128
При липса на аргументи, най често се използват опити за обиди и квалификации от страна на шумкарите! Пак да попитам, ако течението беше довлякло 30 десантичка от н'ам къде си, всичките ли щяха да са с паметници в Морската?
3
0
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 21868 | Одобрение: 6918
Добре, че паметника на руските летци от Втората световна война се намира между Шабла и Тюленов, на красив, но малко посещаван плаж, отдалечен от хорските очи и скрит от масата ганьовци, далеч, спокойно закътан, на брега. Те не ходят по такива красиви места - дай им само чалга, кючеци и пиене. За това този паметник, учудващо се е запазил и не е пороган, осквернен и съборен. Макар, че и там няма погребани летци. Дано продължи да се знае от малко люде, че от където мине Ганя Балкански - само разруха, мизерия, мръсотия и гнус! 
0
3
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Паметника трябва да е там където е погребан ,а по точно в централните гробища.Там са костите му и това е правилното всичко останало е популизъм. По същата логика трябваше да има и паметник на неските подводничари в морската,но паметника им е в централните гробища.21-ви век сме и е хубаво вече да си мислим за нашите видни личности и стига с това чуждопоклоничество- ту наляво ,ту на дясно,Варна с име стали,горорене с русизми/по възрасните знаят за какво говоря/ ,сега с американизми.България е на 1340г. за разлика от Америка и на Русия ние сме дали писменост/нищо че не я признават/.БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА!
4
1
Наблюдател (преди 2 месеца)
Рейтинг: 22725 | Одобрение: 945
-" Партизанската компания, ..." Вин   ------ :errm:8-)  Моралът и етиката са съществен елемент от социалния живот в едно общество колега Вин. Ние не живеем в "онези тъмни времена" когато се е рушало съграденото от тези преди тях, XXI век  сме.:unsure: Сетих се как последователи-фундаменталисти на Ислямска държава (ИДИЛ) или Талибаните взривяваха културни и религиозни паметници от световно значение, и оскверняваха гробове на други етноси (от друга религия).Гняв:dizzy: На тях ли искаш да приличаш?????:wassat: Личностната ценностна система на всеки един индивид, се изгражда преди всичко първо в семейството, а след това се доошлифова от обществото в което живеем и наложените от него норми на поведение които не винаги са писани на книга.:unsure: Това, че сега в България живеем в обстановка на "неолиберално безвластие"Гняв и държавата, а и обществото са абдикирали  от основните си функции не значи, че всичко ни е позволено. ;)
2
4
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Другарю от Виница! Като хейтваш или мразиш някого е хубаво първо да вникнеш или прочетеш коментара му!/ако можеш/.Написах точно това което наблюдателния е преписал от гъгъл и не управдавам вандалството.Трупът на човека го е донесло морето от украйна и мястото му не в морската градина между паметниците на най-великите ни личности в България повечето дали живота си за нашата страна.Но комунистическите кратуни са прости и като видят петолъчка стават големи бабаити и се насират.Много бързо забравят ,че преди всичко са Българи! А не гъзоблизци на съветска русия или америка.
1
5
Вин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1753 | Одобрение: 128
Партизанската компания, добре че теченията не са довлекли целия "десантен отряд" воювал някъде, че Морската градина на Варна щеше да е гробище на някакви си войници НЕВОЮВАЛИ И НЕУБИТИ в България!
4
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Направих проучване като Наблюдател и намерих същата информация.....Красюк е бил войник от Съветската армия, но Трети Украински, т.е. предполага се, че е украинец.....И бих попитал Петково КОИ "царски " паметници са били поругавани.....? Що се отнася до червената звезда, тя е символ върху бойните знамена на Съветската армия, изнесла най-тежките сражения срещу германците, с най-много загинали и не забравяйте срещу кого се би българската армия при Драва, нито колко жертви понесахме тогава.....А червени звезди съм виждал доста на български гробове и какво.....и те ли пречат...? Вандализмът не е от вчера, но вандалите да не очакват, че българите ще ги подкрепят, нито ще подкрепят омразата на шепа олигофрени.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Поздравления за последно коментиращите! Ех, селски кратуни недоправени! И само как се пръкнаха от нищото ,та цяла плеяда: Петково, Вин  и Кака! Все отбор юнаци  дебилски!!Ще напиша специален разказ ,в който те ще бъдат главни отрицателни герои. Нека да четат хората,нек знаят какви злобни и тъпи същества  има излязли от гюбрето !!
5
1
Наблюдател (преди 2 месеца)
Рейтинг: 22725 | Одобрение: 945
Най-категорично осъждам такива мерзки постъпки.Гняв:dizzy: За мен това е дело или поръчка на морално деградирал индивидФактология : = Паметник на мичман Гаврил Порфирович Красюк (1920 - 1944г), чийто тленни останки са изхвърлени от морските течения на брега на северния плаж на варненския бряг на 07.09.1944г. Оказва се, че той е един от безследно изчезналите десантчици в нощта на 21 срещу 22.08.1944г, при форсирането на Днестърския лиман от отрядите на 369-ти морски пехотински батальон на Трети украински фронт. На това място са положени и тленните му останки през 1950 или 1951г. = :unsure: И какво излиза накрая, че не е " окупатор ", а обикновен войник, загинал за освобождението на Родината си и морското течение е изхвърлило трупа на варненския бряг.:unsure:  И веднага някой излива  своята омраза и враждебност към строй, държава или личност по най-неподходящия начин.Гняв Поругаването на паметници и гробове е аморална постъпка и трябва да бъде осъдена от всички, а не да се делим пак на сини, жълти, червени, пембяни!!!!!! Гняв Във Варна има : - Два паметника на  френските войници (Кримската война), един английски (Кримската война), един на немските подводничари (ПСВ - 1916г), парк-мавзолей на крал Владислав ІІІ Ягело (Варненчик) и на руските войни (Руско-турската война през 1828-1829 г. и Руско-турската война (1877 – 1878). И въпреки превратностите на съдбата (политическите системи)) са останали. :unsure: Нямам думи за хора които поддържат такъв вандалски акт.:dizzy: Гневът ражда омраза, а омразата е страх пред неподвластни на теб неща!:'(
2
0
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 21868 | Одобрение: 6918
Не може, ЕС-то ги смята за хора с права и те не може да им се посяга. Виж те - може да чупят, убиват, цапат и изобщо да серат каквото и където им падне, защото са права! Но не е позволено дори шамар да им се удари! ;) Третирането на паразити като хора, е национален спорт на ЕС-то. 
5
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Мерци, на дебил обяснява ли се? То си е родено такова! Когато  видя ,че и те участват в събирането на средства за построяването на поне един паметник,то само тогава мога да зачитам и тяхното мнение. Или пък да направят нещо за децата в неравностойно положение или възрастните хора. Само за сведение! Някои приятели от форума знаят. Със събраните средства от продажбата на книгата си, закупих медицинска апаратура за дома за децата във кв."Виница". Сега на ход е продажбата на следващата ми книга. Събраните пари от продажбата ще отидат за дома за възрастни хора също в този квартал. И средства за поддръжка на два войнишки паметника съм дарил. Петково и сие-вие какво дарихте досега? Когато вандалите направят нещо подобно ,то може да говорим на равна нога с тях.А сега? Сега им погледни жалките крясъци  и отмини. 
5
1
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 46589 | Одобрение: 10479
А бре, "петково", кои "фашистки паметници" са разрушили комунистите? Или ей тъй, да кажеш нещо от злоба ....
6
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
На тъпаците и вандалите ,които се опитват да се пинат на бунището! Гордея се да казвам ,че съм от Виница. Вярното е ,че живея в центъра,за което знаят неколцина ,с които сме се виждали. Но пък искам да знаят хората ,че живущите в квартал "Виница" не са второ качество човеци. И бизнесът ми не е във Виница, но пък героите в книгата ми са от квартала.  Да приключа с тази тема! А по отношение на паметниците ,пак ще ви го набия в тъпите наркомански и неграмотни кратуни. Паметниците не са ви виновни за простотията ,която върлува в душите ви. Няма никакво значение от коя епоха са  и посветени на какво събитие са!! Вие сте като братчедите от Македонията. Рушат нашите паметници,защото в този момент ,не им отърва да ги гледат. Не е ли тъпо и животинско? Същите са като вас!!! Пък после някои от дебилите във форума ще посмеят ли нещо да напишат в защита на българските войнишки паметници? Едва ли ,защото си знаят надрискания задник. Там е им акъла-в задника !!!Жалко ,но е факт! И накрая: защо трябва да се сърдите на циганите , че са влизали в гробищата и са срутили паметниците на близките ви? Те просто са постъпили точно като вас!! Сърдете се на себе си,мискини!!! И майната ви на минусите ! Не се занимавам с глупости, кой на кого е поставил измислено плюсче или минусче! Сега от вълнение за минусчетата ще си пийна едно уиски с черен етикет. Ха, наздраве ,дебили и поздрави на нормалните човеци!!
2
9
Вин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1753 | Одобрение: 128
Винишки, ти ли се изживяваш като модератор на форума и ЗКПЧ на ротата? Мичманът, какъв го е играл в историята на Варна,че да има "паметник" ( от памет), защо трябва да го помнят варненци? Да не е служил на ескадрата обстрелвала града ни през ПСВ? Верно, не обстрелвана Виница (Кестрич), но все пак българи са убити!
2
8
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Един много грамотен, полиглот колега-Гагауз от Виница ,казваше ,,От гъзъ си акъл не искам"-другарю Пешо.А за мангалите-*гагаузи от Виница истинските мангали казват ,,Е те са по тъпи и по злобни и от нас".И с това се гордеят,че има и по прости и злобни от тях-смятай.
5
3
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 21868 | Одобрение: 6918
Много знаят наркоманите какво е туй комунизЪма и какво не е. Да не би да имат мозък, че да имат някакви познания в кухите кратуни. То се напушва, изпива една водка и тръгва да троши - не троши щото търси нещо, а щото до толкова му стигат ограниченото количество клетки.  Пешо от Виница - видя ли колко Минуса имаш? От мен обаче имаш един голям +, на всичките ти коментари, а ако видиш внимателно, може да разпознаеш един вандал в коментарите няма да го посочвам - само ще го напиша :петковооотоооо"
4
0
Марио (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8195 | Одобрение: 1970
Тъпани във Варна бол.Ангелче
проектиране на сгради
6
3
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Кака ли си Мака ли си ,но си неграмотен от маалата! Първо се научи да пишеш грамотно , а после да се пинаш . Трябва ли да ти правя разбор на граматическите грешки в няколкото изречения или ти си знаеш ,че си тъп като галош? И още по-лошото е,че си неграмотен като бат Сали . А дали пък не си точно този...?! Да вземете двамата с "Петково" да се съберете и да отидете на курс в неделното училище в Максуда. Хем ще си бъдете лика прилика! Иди и се изходи пред паметника , а ако си дебил, то може и върху него,щото "Петково"  искал и това да направи? Какво да го прави човек,когато е завършен дебил. Пак ще ви го набия в простите чутори селски!!! Паметникът,какъвто и да е ,не се обругава,не се руши  и осквернява. То е същото като ,паметника на близките ви ,които са в гробищата. Ако карам по вашата логика,то трябва да отида и да ги разруша ,защото не ви харесвам мнението? Тъпо и животинско е!!! А запрете се ,бре ,мискини нещастни!! 
2
9
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Махнете червивата петолъчка и няма да има проблеми.Хората са пренаситени от комунистическото зло което продължава и до днес,лошото е че хората не познават историята на това войниче на което морето е донесло тялото му.Също можеше да е в централните гробища ,а не в морската градина като фетиш към умиращия комунизъм.
6
2
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Петково-тъпо и нещастно животно! Наркоманче мое ,скитащо се по улиците на Варна,немило и недраго. Търсещо дозичка ,ограбвайки паркираните автомобили и крадейки пенсиите на баба и дядо! Какво са ти виновни паметниците ,бре вандале! Или не знаеш съдържанието на думичката? Търси  и ще разбереш! За духовната нищета на едно общество ,може да разберете по отношението му към паметниците. Паметника не може да ти отвърне на плюнките ,на фъшкиите, с които го замеряш. Но паметника може да  покаже липсата на твоя ум. Вярно е, че ума не може да се види,но липсата му може да се усети, а при теб е очевадна тази липса!! Спирам да пиша ,защото мога да ти наговоря още много,но защо ли да се хабя за твоята дебилност? Дебилът си остава винаги дебил!!!
2
6
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3718 | Одобрение: -377
Всички паметници на руско-съветско-татарските нашественици трябва да бъдат демонтирани и пратени обратно в евразията им. Комунистите унищожиха всички паметници на "фашистката" царска власт, без да се съобразяват с никакви етически, морални и други норми и сега плачат, когато им се връща със същата монета. Нацвъкаха България с верноподанически белези на преклонението им към империята на злото. Във Варна специално единствените загинали съветски войници са тези, разстреляни от техните офицери за мародерство.
6
5
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Колко ли трябва да си тъп  и животно ,че да отмъщаваш на паметници? Първобитна психика,първобитно деяние,знаещо само първосигнално да яде, да ходи в тоалетната и да издава нечленоразделни звуци. В природата такива са обречени на изчезване,но в нашето социално общество все още търпим подобни дебили! За такива-бой и чупене на кратуните ,кунките и .......
4
2
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 21868 | Одобрение: 6918
Амииии.... лайнарчета!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама