Дългогодишен служител на пристанището: Кмете, какви ги говориш за пристанището? Иди в Генуа и Барселона и се научи как се прави преди да затриете варненското пристанище

12.06.2019 / 09:59 16

*Товаро разтоварни работи в пристанището в Генуа, което е на пъпа на града.

Продължава "бурята" след изказването на кмета Иван Портних, че мястото на пристанище Варна-Изток е абсурдно и трябва да бъде "преместено" и там да се разположат развлекателни заведения, както стана с по-голямата част от територията на структуроопределящото за икономиката на Варна предприятие.

Място за преместването и пари няма, което на практика значи, че Варна-Изток с работещите вътре 900 души и зависимите от него 300 фирми може да последват съдбата на други държавни предпрития в региона.

Износът на зърно вероятно ще бъде поет от частни терминали като този на ТЕЦ-Варна на Ахмет Доган.

Ето какво пише читател на "Петел", който е работил в пристанището дълги години.

Място за преместването

Здравейте уважаема редакция,

Пише Ви дългогодишен служител, работил в пристанището във Варна.

Видях изказванията на господин кмета във вашия електронен сайт и интернет вестници.

Недоумявам как досега пристанищните синдикати не са блокирали центъра на града, заради тез приказки.

Всеки кмет, който говори такива работи, после го наказват избирателите.

Проверка да направи какво стана преди 2-3 месеца в Испания, Португалия, Италия, Гърция, Русия, когато някой го възприемат за пристанищен и индустриален убиец.

Много съм обиден на нашия кмет. Дето го говори показва, че тези, дето го съветват за пристанището, са виждали пристанища само на новогодишни картички.

Да кажеш, че е абсурдно в центъра на града да имало кораби е доказателството.

Това показва, че този човек никога не е бил в друг голям град-пристанище.

Няма такова нещо и никъде не се допуска подобна работа. Не съм виждал какво са направили до пасажерския терминал на пристанището, ама и не искам.

Моля запознайте се със снимките, дето ги пращам в писмото.

Давам ги да ги покажете на кмета, да се запознае, да се образова, да се научи, да си отвори очите, три примера на градски пристанища в сърцето на големи градове-пристанища в Европа. Барселона, Генуа и Гдиня.

Там са разположени на 5 минути пешеходно от центровете на града. Управниците на този град в лето 1906 са били много по-кадърни от сегашните.

Те тогава са го построили и 113 години по-късно кметът щял да влиза. Кмете, къде ще влизаш?

Питайте го какво ще стане, ако работягите в пристанището пожелаят да му отидат на гости пред/в общината. Да сте живи и здрави и кмета да е жив и здрав, да не се оставя да го подвеждат и Варна да пребъде.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
варна варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 554 | Одобрение: 89
Специална оферта за драскачите на минусчетата !!!Сега е момента да се покажете от дупките си и да опровергаете казаното от мен.Или сте плъхове фантоми!Хахаха
3
24
владо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10797 | Одобрение: 6177
Снайпер, то да беше само Шишкова градина, да го преглътнем някак, ама те окепазиха целия град. Безумни проекти, с единствена цел - УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ. Даже на едни и същи места в рамките на 1г се усвояват пари по различни проекти - по въпросната ул. М.Колони ( а и на доста други места в Синя/Златна зона) първо се усвоиха едни пари за паркоместа (имагинерни паркоместа,защото даже не отговарят на наредбата), а след това паркоместата се премахват и на същото място се усвояват пари за велоалеи, градинки, пешеходни зони и т.н. Въобще усвояването е важно, пък другото -каквото стане. Отчет не се дава на никой, проекти не се подлагат на обществено обсъждане, контрол по изпълнението няма, гаранционна отговорнос също липсва. Въобще както ни стана известно ТЯХ НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ и затова не спазват каквито и да били закони и правила. Те усвоителите имат и къде да си паркират, имат и къде да се разхождат, пък ако случайно нямат, то имат достатъчно усвоени вече пари да отидат да си живеят в нормална държава. Да не говорим, че нито проектите по градски транспорт работят, нито има зарядни станции за ел. МПС в синята зона, но пък парите за тях са усвоени, а на всичкото отгоре скъпите ни управници имат право да си спират безплатно навсякъде в град Варна - незнайно защо?
8
9
варна варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 554 | Одобрение: 89
Преди време един друг пернишки "специалист" се появи , взе БМФ–то и го затри.Половината град си вадеше хляба от там.!Сега хохълския потник продължава пагубната политика,ще закрива Варна–Изток в полза на доганчо /умишлено използвам малки букви в израз на неуважение/
8
9
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6451 | Одобрение: 3571
Кметчето да види как осраха улица Михаил колони и района на Шишковата  боклук беше най хубавата улица. Иска да изгони хората 
26
8
Дедо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 5608 | Одобрение: 2963
Позната схема...Преди години Иван Костов фалира Варненската корабостроителница с помощта на мекерето си Добрин Митев( Областен управител по това време), сега Боко прави същотото с Пристанище Изток чрез мекерето си Иван Портних, а иначе ни затварят устата е един измислен булевард- тръгва от никъде и стига до никъде...
13
10
ЧОЧАНИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 13 | Одобрение: 3
ИСКАМ ДА СЕ ВКЛЮЧА С НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО ПО ТЕМАТА. Т.НАР. КМЕТ Г-Н ИВАН ПОРТНИХ ОТДАВНА ЗАЯВЯВА, ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ АЛТЕРНАТИВЕН МАРШРУТ ДО ПРИСТАНИЩЕТО ИЗТОК И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРИСТАНИЩА НА ОСТРОВА, ТЪЙ КАТО КАМИОНИТЕ НЕ СА САМО ЗА ИЗТОК.  ТАКЪВ ПРОЕКТ Е РЕАЛИЗИРУЕМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО, ПАРИ ИМА. В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА САМО ЕДНО - ЗАЩО ТОГАВА КМЕТЪТ ПЛЮЕ КАМИОНИТЕ, КОГАТО В НЕГО Е КЛЮЧЪТ ЗА РЕШАВАНЕТО НА Т.НАР. ПРОБЛЕМ.  ИЗЛИЗА, ЧЕ САМ КМЕТЪТ НАПАДА СЕБЕ СИ ИЛИ ПО-СКОРО ПРАВИ ВСИЧКО ТОВА НАПЪЛНО ТЕНДЕНЦИОЗНО И НАРОЧНО.  НА ЕДНО МЯСТО ТВЪРДИ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ПЪТ, НА ДРУГ МЯСТО СИ ПРОТИВОРЕЧИ, ЧЕ НЯМАЛО ПЪТ. ТОВА Е ОТ ШИЗОФРЕНИЯ ИЛИ ДЕЛКАМ БЕЛО МНОГО?  ЕБАХТИ КОНСПИРАЦИЙКАТА КМЕТСКА.  
17
9
петково (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2143 | Одобрение: 453
Пристанище Варна Изток е затрито отдавна. То си стои полупразно и то от много години. Отговорните фактори надуха цените за обработка на корабите и те започнаха да заобикалят пристанището ни.И въпреки говорилните нищо не се прави за подобрение на ситуацията. Страната ни изнася единствено само скрап и жито, а внася боклук за изгаряне в Девня. Варна си има прекрасно пристанище Варна-Запад-далеч от града и с огромни възможности за разширение, които са замразени. Много добра е инициативата на Портних да довърши започнатото от К. Йорданов. Интересно защо сега мълчат всички отговорни фактори, след като решението за преместване на порт беше взето доста единодушно. друг е въпросът, че нищо от предвиденото не се изпълни, а се нацвъкаха заведения на известна групировка. Но това си иска българинът-кебапчета и чалга, а не спорт, игри, ветроходство.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.
21
8
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6451 | Одобрение: 3571
Портних и от хотели толкова разбира. Да не е сторил той гранд хотела на зелено със свои пари че нещо да е постигнал сам. Приватизация и парашутизъм 
20
26
владо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10797 | Одобрение: 6177
Чудя се защо никой не пише каква ще е комисионната за преместването на пристанището? Все пак трябва да се усвои нещичко.............иначе може да изключат кмета от партията за погазване на партийните принципи.
24
7
гарфилд (преди 5 месеца)
Рейтинг: 31801 | Одобрение: 12911
Поредната простотия на Портних. 
27
7
ЧОЧИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 68 | Одобрение: 48
До Варна: Аз четири пъти прочетох казаното от кмета и още не мога да повярвам. Портних може да разбира от хотели, но от пристанища.... Жалко, че толкова хора ще останат без работа.
36
33
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
Вижте кметът говори пълни глупости и лъжи и все прехвърля отговорността си на някой друг. Приписва си чужди заслуги. Говори каквото му отърва. Да е щастлив че толкова заблудени хора има да му вярват и да гласуват за него. Имам чувството че ги облъчват с нещо или им дават някакви субстанции на избирателите му. Още като излъга че вината за потопа на Аспарухово била на държавата разбрах че тоя човек не става за тая работа. После осъдиха общината че не е почистила деретата. Доста по-спокойно се живееше преди да дойде на власт. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
33
8
ЧОЧИ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 68 | Одобрение: 48
Чак сега видях на Портниха говорилките.... Ем браво бе Иване. На другите избори явно ще е кмет на ДПС. МАШАЛА! Еееей и тоз са продаде на турците!!! Цялата работа е да съборят пристанището и товарите да ги земе Доган-бей. Аферим!
40
19
gugutka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44973 | Одобрение: 20708
Първи стъпки към изместването на пристанището в Езерово (ТЕЦа)
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
49
32
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 67469 | Одобрение: 34934
ако реши Доган ще премести центъра на Варна, ама по лесно е да затрият пристанището
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
43
18
gugutka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44973 | Одобрение: 20708
Кмета... Кмета е пионка и прави каквото му се нареди "отгоре".
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама