Община Варна отказва да ремонтира светофари по бул. „Левски“, защото били в ромския квартал

18.11.2021 / 13:26 14

снимки: "Виждам те КАТ-Варна", Stefan Kirkov, "Петел"

Редактор: Веселин Златков

Община Варна отказва да ремонтира светофарни уредби по най-скъпоценния за кмета Иван Портних и партийния му лидер Бойко Борисов бул. „Левски“. Разбити устройства за подаване на зелен сигнал за пешеходци няма да се възстановяват, с мотива, че пак ще бъдат счупени.

По-интересното е обаче, че това решение не е обявено официално от администрацията на Портних. То е пуснато във Фейсбук групата „Виждам те КАТ-Варна“ от някой си Стефан Кирков. По информация на други участници в групата, той работи в общинската фирма „ТАСРУТ“. Общинският служител, без да е ясно дали изобщо има правомощия да решава какво ще се прави и какво няма да се прави в града, заявява следното:

„На вниманието на водачите на МПС. Във връзка със зачестилите сигнали относно режима на работа на двете светофарни уредби в началото на бул."Васил Левски" при кръгово на кв. "Максуда" се чувстваме ангажирани да ви информираме за следното: през последните дни и седмици двете светофарни уредби (едната е на едното платно на бул."Васил Левски", а другата е на другото платно) бяха подложени на вандалски атаки от близкоживеещия контингент, при което бяха откраднати бутоните, чрез които пешеходците подават пешеходна заявка. По тази причина и поради липсата на бутони за пешеходна заявка, тази заявка вече се подава принудително през постоянен интервал с цел гарантиране на безопасността на пресичащите пешеходци (в района живеят и други хора ). Осъзнаваме, че това ощетява водачите на МПС, но не разполагаме с никакъв друг разумен механизъм, за да гарантираме безопасността на пешеходците. Искрено вярваме, че разбирате възникналия проблем и оценявате както нашата грижа за пешеходците, така и техния живот. Готови сме във всеки един момент да възстановим нормалното функциониране на двете уредби в случай, че се намери работещ механизъм, който да реши въпроса със вандалските прояви и кражбата на оборудване. Бъдете внимателни, шофирайте безопасно.“

Липсата на регулация естествено ядосва варненските шофьори, както и пешеходците. Скандално е обаче зарязването на поддръжката на развявания като велик успех булевард да става толкова рано. Дали кметът Иван Портних изобщо ще вземе отношение по въпроса, дали някой от по-големите началници в Общината изобщо знае, че има проблем и че решението, което е намерено, е такова? Едва ли… Иначе вероятно щяха да обяснят на служителя на „ТАСРУТ“ Стефан Кирков (ако той наистина е такъв и ако това е истинското му име), че изказвания от рода „близкоживеещия контингент“ и решения нищо да не ремонтира около „Максуда“, защото е безсмислено, звучат обидно и дискриминационно.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 53709 | Одобрение: 6629
А как минахте през къщите им за да построите златния булевард? Или за ремонта на два светофара не ви достигат 40-50милиона?
4
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 88934 | Одобрение: 29084
Защо братята мангусти ценят повече правата си , отколкото задълженията си? Отговорът е: "Кучето играе според тоягата".Спомням си едно време/ наречено "златното време"/ братята се плашеха само от вида на кварталния и напълваха гащите само като ги привикваха в районното. А сега? Демокрация не означава хаос  и беззаконие. Братята са като скакалци.Вървят на орда, опустошават де що зърнат ,съсипват парчето земя за кратко време и продължават нататък....щото били господарите на света. После що ги обиждали ? Ами ,прави са постоянно заселилите се на това парче земя. Гневят се на вандалите  и с право.Толкова по въпроса за мангустите и техните права! Пропускам"задълженията",защото  за тях това не значи нищо...
5
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 244120 | Одобрение: 27680
Работещия механизъм за който говорят се нарича Калашник.....! А кога най-после ще се реши проблема със постоянната вода която се излива по трасето на елипсовидното кръгово от циганската мааала.....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
Вин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3387 | Одобрение: -373
Трябва съобразяване с обстоятелствата! Недоволните, предполагам, също си защитават имуществото с алармени системи, решетки, камери, въпреки допълнителните разходи! В случая, се спестяват разходи!
3
3
dd (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10249 | Одобрение: 3004
Айде уволниха го човека...
2
0
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3432 | Одобрение: 437
За бутоните не знам ама пискалата са ега ти малоумните инженери дето ги монтират. Тия пред НАП се чуват през 3 блока на 8-мия етаж при затворени прозорци. Каква, честота са избрали с каква диаграма на насочване какви им са децибелите никой не го е еня. Същата простотия е с АТМ-ите. Пищят та чак забравяш какво вършиш с клавиатурата. Може ли толкова мозък да нямат. Взели един модул турили го по дефолт и мислят, че са свършили голяма работа. Ами прочетете ги тия описания настройте ги както подобава. Забеляза съм, че тия пред общината винаги са монтирани правилно. Дори и уличните лампи не мигат.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
6
1
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
контингента е незаконно там - да го изселят! тяхната мамица крадлива и бандитска! Да им извикат началника на маалата и да му кацат ,че не си ли спрат чааветата ще ги изселят от там и повярвайте ми цяла Варна ще помогне, че аман от тях!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
2
6
петково (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6713 | Одобрение: -2167
Има едно лесно. Правите приложение за телефон и го продавате на който иска да го ползва да си пуска зеленото.
6
1
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27251 | Одобрение: 6721
Бе аз никъде не прочетох, че отказват да ги ремонтират. Явно автора ще изкара някой лев от политическата поръчка. Да беше писал поне "платена публикация"
7
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 104235 | Одобрение: -590
Ами става лесно,махаме ромския квартал.
6
0
Ман40 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9018 | Одобрение: 1618
И сигурно са прави!
RB

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама